ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Primăriei municipiului Chișinău

12:54 | 14.12.2020 Categorie: Comunicate

Discuții lărgite asupra proiectului bugetului municipal pentru anul 2021

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Municipalitatea va desfășura pe parcursul săptămânii curente discuții lărgite asupra bugetului municipal Chișinău pentru anul 2021. Proiectul de decizie privind aprobarea principalului document financiar al Capitalei este publicat pe pagina web oficială „chisinau.md”, fiind propus spre consultare publică până pe data de 28 decembrie, a.c.

Astfel, Executivul va prezenta marți, 15 decembrie, spre dezbateri proiectul de buget pentru anul 2021 reprezentanților localităților din componența municipiului Chișinău. De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, documentul a fost discutat cu fracțiunile din cadrul Consiliul Municipal. 

Primarul General, Ion Ceban, a ținut să menționeze în cadrul ședinței operative de luni că pentru anul 2021, municipalitatea își propune să aloce mai multe finanțe pentru proiectele de infrastructură din suburbii. „Astfel, dacă în acest an către suburbii au fost direcționate 100 milioane de lei, pentru anul viitor preconizăm să alocăm cu 15% mai mult”, a menționat Ion Ceban.

Edilul capitalei a ținut să precizeze că în proiectul de buget pentru anul 2021, pentru suburbii sunt planificaţi 85 milioane lei pentru diverse proiecte, iar alte 30 milioane lei pentru reabilitarea infrastructurii drumurilor de acces din cadrul localităților.

„Este o cifră record, în raport cu nivelul alocărilor din anii trecuţi, iar sursele financiare urmează să fie investite în următoarele proiecte: reparaţia şcolilor şi grădinițelor; investiţii în infrastructură; implementarea proiectelor de aprovizionare cu apă şi canalizare”, conchis Edilul-șef.

De asemenea, miercuri 16 decembrie, curent, vor avea loc discuții pe marginea proiectul bugetului municipal pentru 2021 cu participarea experților, specialiștilor, reprezentanți ai societății civile, consilieri municipali, unde vor fi abordate aspecte privind dezvoltarea infrastructurii urbane și implementarea proiectelor mari. Ulterior documentul va fi prezentat spre discuții în cadrul preturilor de sector.

Totodată, e de menționat că toate propunerile vizavi de proiectul bugetul bugetului municipal pentru anul viitor, vor fi luate în considerare pentru a îmbunătăți documentul final. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!