ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Municipiul Chişinău va primi un grant de 9 mln de euro pentru gestionarea deşeurilor

17:27 | 14.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău va beneficia de mijloace financiare în sumă de până la nouă milioane de euro, sub formă de grant, în cadrul Proiectului deșeuri solide în Republica Moldova. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Cabinetul de miniștri, transmite MOLDPRES.

Potrivit Executivului, mijloacele financiare vor fi alocate din resursele prevăzute în Acordul-cadru de împrumut, încheiat între Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții, la data de 18 octombrie 2019.

Bugetul Acordului constituie 25 de milioane de euro, destinate pentru gestionarea deșeurilor solide în Republica Moldova.

Proiectul respectiv a fost elaborat în conformitate cu punctul 4 din preambulul Acordului de finanțare, care prevede că împrumutatul va pune la dispoziția beneficiarilor finali sumele de credit sub forma unui împrumut şi/sau a unui grant în temeiul unui Acord de sub-finanțare.

foto. eeas.europa.eu

img20009927

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!