ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți polițiști sunt cercetați de SPIA după ce ar fi pretins mită

11:40 | 15.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Ofițerii SPIA al MAI, în comun cu procurorii, au documentat acțiunile pretins ilegale de corupere pasivă comise de către ofițerii de sector din cadrul Inspectoratului de Poliție Botanica. Aceștia ar fi pretins de la un bărbat 17 mii de lei pentru a nu fi sancționat pentru un pretins caz de agresiune, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor SPIA, în cadrul măsurilor speciale de investigații, a fost transmisă sub control autorizat prima tranșă în valoare de 4000 lei. La cea de-a doua tranșă, în valoare de 625 euro, un ofițer a fost reținut în flagrant.

Dacă vor fi găsiți vinovați, oamenii legii riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de la 7 la 10 ani.

foto: mai.gov.md

img20009956

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!