ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost inaugurată „Expo Business Moldova 2020” - prima expoziție virtuală organizată de Camera de Comerț

12:10 | 15.12.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. „Expo Business Moldova 2020” este prima expoziție virtuală, inaugurată astăzi pe un portal nou specializat, lansat de Camera de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova. Inițiativa este o măsură de răspuns pentru companiile interesate de noutățile în ceea ce ține de produse şi servicii, în ţară şi peste hotare, în contextul pandemiei, când multe evenimente expoziționale nu pot fi desfășurate, transmite MOLDPRES.

„Expo Business Moldova 2020”, cu sloganul „Ai încredere în produsele noastre”, este primul eveniment de acest fel. Îl vom organiza cu susținerea partenerilor naționali şi internaționali. Această modalitate este unică în Republica Moldova, ce ne va permite să organizăm activităţile pe care ni le-am propus în acest an”, a spus în debutul evenimentului Sergiu Harea, președintele CCI.

Oficialul a menționat că în cadrul expoziției  „Expo Business Moldova 2020”, desfășurată în perioada 15-19 decembrie, s-au înregistrat mai multe companii, din diferite sectoare economice – vinificație, industrie, IT, prestări servicii etc.

La rândul său, Vitalie Tarlev, secretar de stat la Ministerul Economiei şi Infrastructurii, a subliniat că „acesta este un eveniment inedit, care validează noile realități în contextul pandemic”. „Acest gen de proiecte va permite prezența pe piață a antreprenorilor, or, digitalul poate ajuta în acest sens”.  „Trebuie să ne deprindem că soluțiile digitale vor fi tot mai prezente în noile realități, acest trend trebuie valorificat la maxim, pentru a face faţă noilor provocări”, a relevat Vitalie Tarlev.

Evenimentul de lansare a „Expo Business Moldova 2020” a avut loc la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM). „Camera de Comerț şi Industrie întotdeauna a fost promotorul proiectelor care au prins sol fertil în mediul de afaceri. Acestea îşi propun să promoveze produsele moldovenești, precum şi economia în ansamblu, ceea ce este foarte important, deoarece produsele noastre sunt mai puţin cunoscute în lume. Totodată, promovarea online ne va prinde bine şi după ce vom ieși din pandemie, pentru că lumea se schimbă şi se modernizează”, a estimat  rectorul ASEM, Grigore Belostecinic. 

În cadrul evenimentului, rectorul ASEM a primit Premiul de excelență al Camerei de Comerț şi Industrie a R. Moldova, acordat pentru susținere şi colaborare reciproc avantajoasă dintre cele două instituții.

„Expo Business Moldova 2020” este plasată pe prima platformă de expoziții virtuale din Republica Moldova şi poate fi accesată pe www.virtual-fairs.md.  „Platforma a permis fiecărei companii să aibă propriul stand expozițional și să-și prezinte și promoveze produsele și / sau serviciile cu imagini vizuale, video, informații ș.a., exact cum ar fi în mod tradițional. Vă doresc ca prin intermediul unui click să găsiți aici tot ce vă doriți, pentru a dezvolta businessul în țara noastră şi în afara ei”, a specificat Sergiu Harea.

Conceptul platformei a fost inițiat și dezvoltat de către Camera de Comerț și Industrie și este realizat cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare în cadrul Proiectului ”Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova”, realizat de HELVETAS Swiss Intercooperation în parteneriat cu CCI. 

Tot astăzi, Camera de Comerț şi Industrie a Republicii Moldova a semnat un Acord de colaborare cu Uniunea Camerelor Comerțului, Industriei și Burselor din Turcia. Semnarea documentului are drept scop susținerea şi promovarea mediului de afaceri din ambele ţări.  

img20009958

img20009958

img20009958

img20009958

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!