ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost dat în exploatare un tronson de drum din raionul Criuleni

12:30 | 15.12.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Sectorul doi al Coridorului 11, cu o lungime de 8,9 km, ce conectează localitățile Izbiște, Cruglic și Ohrincea din raionul Criuleni, a fost dat exploatare, odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare. O comisie de recepție a evaluat lucrările şi a constatat că acestea sunt conform normelor, transmite MOLDPRES.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), membrii comisiei de recepție, formată din reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii și ASD, au evaluat calitatea lucrărilor și au semnat actele de recepție finală, astfel încât porțiunea să poată fi dată în exploatare.

„Lucrările realizate sunt supuse perioadei de garanție a bunei execuții, orice defecțiuni apărute în termen de un an vor fi remediate din contul antreprenorului”, au explicat surse de la ASD.

Proiectul finanțat de Banca Mondială a prevăzut reabilitarea îmbrăcămintei rutiere, șanțurilor de evacuare a apelor, construcția a nouă podețe și a unui pod, îmbunătățirea și amenajarea trotuarelor în intravilanul localităților.

Contractul a fost încheiat în mai 2019, cu o valoare de circa 63,3 milioane de lei. Lucrările au fost desfășurate în cadrul Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale.

foto: ASD 

img20009959

img20009959

img20009959

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!