ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile române nu au inclus R. Moldova în rândul statelor cu risc epidemiologic sporit

15:23 | 15.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Cetățenii români cu domiciliul în Republica Moldova pot călători în România fără a sta în carantină, transmite MOLDPRES.

Ambasada României în Republica Moldova a anunțat astăzi că autoritățile române au prelungit cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul României, astfel, la intrarea pe teritoriul statului român sunt impuse anumite restricții.

Potrivit informațiilor prezentate de autoritățile române, Republica Moldova nu se află pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, astfel cetățenii români care se află pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv persoanele cu dublă sau multiplă cetățenie, din care una română, li se permite intrarea în România, cu exceptare de la carantină.

În același timp, cetățenii care nu dețin cetățenia română li se permite intrarea în România doar dacă se încadrează în excepțiile prevăzute de legislația statului român aflată în vigoare.

Excepția de la măsura carantinei se aplică și persoanelor care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul statului român pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.

foto: sputnik.md 

img20009963

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!