ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un liceu din Bălţi va fi eficientizat energetic cu susţinerea UE

17:28 | 15.12.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Primăria municipiului Bălți au semnat ieri contractele de antrepriză, supraveghere tehnică și drept de autor pentru proiectul de infrastructură „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Bălți”, finanțat de Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.

În urma procedurilor de licitații publice, s-a stabilit că lucrările de eficientizare energetică a Liceului din  Bălți trebuie să fie executate în decurs de zece luni calendaristice. Valoarea contractului de antrepriză se cifrează la 19,27 milioane de lei, din care 132.680 de lei reprezintă contribuția Primăriei municipiului Bălți.

Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, circa 900 de elevi și 80 de profesori și personal auxiliar vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil. Liceul va beneficia de măsuri precum reabilitarea acoperișului, izolarea pereților clădirii, înlocuirea geamurilor, reabilitarea sistemului de încălzire, asigurarea cu apă caldă și rece la robinetele din școală, renovarea facilităților sanitare în interiorul instituției etc. În rezultatul implementării proiectului, consumul anual normat de energie în instituția de învățământ se va reduce, potrivit estimărilor, cu 547 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 – cu 125 tone.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic "Dimitrie Cantemir" din municipiul Bălți” este finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.

foto: ADR Nord

img20009965

img20009965

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!