ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Instituții de educație și formare profesională au primit ajutoare pentru combaterea COVID-19

17:21 | 15.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Douăsprezece instituții de educație și formare profesională  din Republica Moldova au primit echipamente de protecție și dezinfectanți, în cadrul parteneriatului comun al Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA Moldova) și Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA), transmite MOLDPRES.

În total, au fost donate 15 mii de măști și 1140 de litri de dezinfectant. De ajutor au beneficiat Centrele de excelență în Industria Ușoară din Chișinău, în Informatică și Tehnologii Informaționale din Chișinău, în Servicii și Prelucrarea Alimentelor din Bălți, Colegiul Pedagogic „Alexei Mateevici” din Chișinău,
Școala profesională nr. 2 din Chișinău, Colegiul Politehnic din Bălți, Colegiul agroindustrial din Râșcani, Colegiul „Iulia Hașdeu” din Cahul, Colegiul „Vasile Lupu” din Orhei, Școala profesională din Nisporeni, Școala profesională din Rezina, Școala profesională din Cupcini, Edineț.

Donația, livrată în contextul prevenirii și combaterii pandemiei COVID-19, completează eforturile UNFPA de a oferi și de a asigura spații sigure și acces la educație pentru dezvoltarea abilităților de viață pentru mai mult de şase mii de elevi din 12 instituții din Moldova, ca parte a unui proiect cuprinzător de trei ani
co-finanțat din partea Agenției Austriece pentru Dezvoltare din fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

UNFPA, ca parte a echipei ONU Moldova, împreună cu partenerii de dezvoltare, susține răspunsul național la pandemie prin activități care vizează protejarea oamenilor, creșterea capacității sistemului de sănătate și reducerea perturbărilor economice și sociale.

foto: UNFPA Moldova 

img20009967

img20009967

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!