ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

17:36 | 15.12.2020 Categorie: Comunicate

Comitetului Coordonator al Programului Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) „Moldova: Promovarea Implicării Civice Active" a făcut totalurile activităților în anul 2020

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Astăzi, 15 decembrie, a avut loc ședința Comitetului Coordonator al Programului Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) „Moldova: Promovarea Implicării Civice Active".

Programul conține 2 proiecte: Proiectul Consiliului Europei „Educaţie pentru democraţie în Republica Moldova" și  Proiectul Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA) „Consolidarea participării și implicării civice în rândul tinerilor din Moldova".

La eveniment au participat secretarul de stat în domeniul educației Natalia Grîu; secretarul de stat în domeniul tineret și sport Ivan Gheorghiu; șeful Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, William Massolin; directorul adjunct al Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova Stefan Butscher; reprezentantul, Fondul ONU pentru Populație în Republica Moldova Nigina Abaszada etc.

Participanții la discuții au vorbit despre activităţile realizate în anul 2020 în cadrul: Programului Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare „Moldova: Promovarea Implicării Civice Active", Proiectului Consiliului Europei „Educaţie pentru democraţie în Republica Moldova" și  Proiectului Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA) „Consolidarea participării și implicării civice în rândul tinerilor din Moldova".

Astfel, în perioada lunilor iunie-decembrie 2020 a fost finalizată procedura de tipărire și distribuire a „Ghidului profesorului" la disciplina „Educaţie pentru societate" (clasele V, VI, X și XI); organizate ateliere de formare online pentru cadrele didactice din învățământul general la disciplina „Educație pentru societate"; elaborate video-uri în calitate de suport didactic la disciplina Educație pentru societate etc.

La final, membrii comitetului de coordonare au stabilit activitățile care urmează a fi desfășurate în anul 2021.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!