ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

08:54 | 16.12.2020 Categorie: Comunicate

Ministrul Lilia Pogolșa a participat la conferința privind drepturile omului „Moldova și COVID-19 – Asigurarea unei abordări bazate pe drepturile omului a măsurilor de răspuns și recuperare"

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa a participat astăzi, 15 decembrie, la conferința privind drepturile omului „Moldova și COVID-19 – Asigurarea unei abordări bazate pe drepturile omului a măsurilor de răspuns și recuperare". Evenimentul a fost organizat de către Oficiul ONU pentru Drepturile Omului din Moldova, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului marcată anual la data de 10 decembrie.

Ministrul Lilia Pogolșa a vorbit în cadrul panoului de discuții „Construirea unei societăți diverse și incluzive – îmbunătățirea coeziunii sociale și a rezistenței în contextul pandemiei COVID-19" despre „Educația prietenoasă copilului pe timp de pandemie – creșterea noii generații de oameni toleranți într-o societate incluzivă".

„Pandemia virusului  COVID-19 ne-a orientat spre fortificarea capacităților tuturor structurilor de resort care contribuie la creșterea responsabilității axate pe protecția sănătății populației și crearea mediului cât mai prietenos copilului pentru menținerea continuității în educație", a menționat ministrul Lilia Pogolșa.

În context, ministrul Educației, Culturii și Cercetării a punctat principalele acțiuni realizate de MECC și anume: asigurarea instituțiilor de învățământ cu tehnică de calcul; lansarea Programului Național de Alfabetizare a cadrelor didactice; elaborarea „Ghidului pentru părinți: Cum poți susține copilul tău în contextul pandemiei COVID-19?" și a Ghidurilor elevului/elevei din ciclurile primar, gimnazial, liceal și din învățământul profesional tehnic; lansarea Bibliotecii digitale educațieonline.md etc.

Menționăm că conferința privind drepturile omului a avut scopul de a reuni reprezentanții Guvernului, partenerilor de dezvoltare, instituțiilor naționale pentru drepturile omului și societății civile pentru a împărtăși realizările și provocările în eforturile de a răspunde la pandemia virusului COVID-19, experiențele și cele mai bune practici în adaptarea politicilor, regulamentelor și serviciilor pentru cele mai vulnerabile grupuri ale populației.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!