ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Monitorul Oficial a publicat dispoziția privind distribuirea prestațiilor sociale prin MPay

09:42 | 16.12.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Dispoziția Guvernului сu privire la organizarea lansării serviciului guvernamental de plăți electronice (MPay) pentru distribuirea prestațiilor sociale a fost publicată în Monitorul Oficial de miercuri, 16 decembrie, transmite MOLDPRES.

Documentul, semnat de prim-ministrul Ion Chicu, dispune ca Ministerul Finanțelor, Instituția Publică „Agenția de Guvernare Electronică” și Casa Națională de Asigurări Sociale să întreprindă măsurile ce se impun, inclusiv prin antrenarea personalului responsabil, pentru a asigura, începând cu data de 2 ianuarie 2021, funcționarea serviciului guvernamental de plați electronice (MPay), precum și finanțarea și distribuirea plăților de prestații sociale.

De asemenea, Instituția Publică „Agenția de Guvernare Electronică” va asigura, în termenul menționat, funcționarea serviciului guvernamental de plăți electronice (MPay) pentru prestațiile sociale. Totodată, se recomandă Băncii Naționale a Moldovei să asigure, în data de 2 ianuarie 2021, funcționalitatea Sistemului automatizat de plăți interbancare.

„Ministerul Finanțelor, Casa Națională de Asigurări Sociale și Instituția Publică „Agenția de Guvernare Electronică” vor asigura, în data de 2 ianuarie 2021, finanțarea Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei” cu mijloace financiare necesare plății în numerar a pensiilor, alocațiilor sociale de stat, suportului financiar de stat și suportului financiar unic pentru perioada 1-4 ianuarie 2021”, indică dispoziția.

La fel, Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” va asigura repartizarea mijloacelor financiare primite, astfel ca, începând cu data de 4 ianuarie 2021, în toate oficiile poștale să se efectueze procesul de plată în numerar a pensiilor, alocațiilor sociale de stat, suportului financiar de stat și suportului financiar unic.

Sursă: monitorul.gov.md

img20009980

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!