ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O angajată de la Cadastru a fost reținută de CNA pentru mită de 18 mii de lei

10:07 | 16.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. O angajată a Departamentului Cadastru al Agenției Servicii Publice din Chișinău a fost reținută de ofițerii CNA după ce a extorcat 18 mii de lei de la o locuitoare a capitalei, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, angajata ASP ar fi cerut banii pentru a face unele modificări în actele cadastrale ale bunului imobil ce îi aparținea denunțătoarei. Deşi prestarea acestui serviciu intra în obligațiunile funcționale ale bănuitei, aceasta ar fi pretins mită pentru a nu tergiversa executarea modificărilor.  

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru corupere pasivă. Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă până la 10 ani de închisoare cu amendă penală.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!