ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova sunt disponibile peste șapte mii de locuri de muncă

10:52 | 16.12.2020 Categorie: Economic

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă /ANOFM/ a anunțat că în evidență sunt 7201 locuri de muncă vacante, cele mai multe dintre acestea fiind disponibile în municipiul Chișinău – 3185 și municipiul Bălți – 948, transmite MOLDPRES.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1877 de locuri de muncă vacante. Astfel, au fost declarate libere 609 locuri de ofițer de urmărire penală și inspectori, 474 de specialiști în domeniul sănătății, 152 de ingineri ori tehnicieni și 145 de specialiști în domeniul învățământului. În același timp, ANOFM amintește că potrivit unei hotărâri de Guvern, pentru locurile vacante în autorități publice este stabilit moratoriu temporar.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, ANOFM oferă 5324 de locuri de muncă. Cele mai multe locuri de muncă disponibile pentru persoanele cu studii medii sunt în industria textilă și confecții - 1878, iar în sectorul de transport și comunicații sunt libere 884 de locuri de muncă.

foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!