ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Scriitorii au editat o carte despre coronavirus

12:52 | 16.12.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Uniunea Scriitorilor din Moldova a editat recent volumul ”În jurul pandemiei”, care conține proze, poezii și eseuri, scrise în și despre pandemie, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, președintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Arcadie Suceveanu a menționat că volumul cuprinde 208 pagini și a apărut în 300 de exemplare cu sprijinul financiar al Asociației Obștești ”Personalitate”, condusă de scriitorul Serghei Evstratiev, care a lansat inițiativa de a realiza acest proiect.

”Almanahul e alcătuit din două secțiuni: una de limbă română și alta de limbă rusă. Din partea Uniunii Scriitorilor din Moldova au participat treizeci de autori (Tatiana Afanasie-Crăciun, Dumitru Băluță, Constantin Bârcă, Sergiu Botezatu, Leo Butnaru, Val Butnaru, Dorin Cârchelan, Valerian Ciobanu, Anatol Cristea, Gheorghe Cutasevici, Ion Cuzuioc, Gheorghe Doni, Iulian Filip, Valeria Florea-Dascăl, Victoria Fonari, Galina Furdui, Vlad  Grecu, Lidia Grosu, Igor Guzun, Claudia Partole, Raisa Plăieșu, Petre Popa, Crina Popescu, Nicolae Rusu, Nina Soroceanu, Moni Stănilă, Arcadie Suceveanu, Titus Știrbu, Călina Trifan și Traian Vasilcău - Traianus). A fost introdus cu poeme în limba găgăuză și scriitorul Tudor Zanet. Volumul este unul deosebit și oferă o imagine de ansamblu a vieții scriitorilor sub teroarea pandemiei”, a precizat Arcadie Suceveanu.

După apariția volumului antologic, scriitorul Serghei Evstratiev a oferit cinci premii celor mai reprezentative texte. Astfel, la poezie au fost premiați Călina Trifan și Ion Cuzuioc, la proză - Vlad Grecu și Claudia Partole, la eseu – Arcadie Suceveanu.

Volumul ”În jurul pandemiei” va fi distribuit în bibliotecile publice din țară.

foto: Uniunea Scriitorilor

img20009994

img20009994

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!