ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opoziția parlamentară a depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului

15:22 | 16.12.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Deputații din fracțiunile PAS, Platforma DA și PDM au depus la ședința de astăzi a Parlamentului o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Semnatarii moțiunii acuză Executivul de gestionarea proastă a crizei provocată de pandemia de COVID-19. Documentul, semnat de 34 de deputați, a fost înregistrat și va fi examinat conform legislației, comunică MOLDPRES.

”Este o moțiune justificată, așteptată de societate, pentru că toți înțeleg că avem nevoie de alt Guvern, avem nevoie de alegeri anticipate, de un Parlament curățat de transfugi. Guvernul Chicu, învestit în noiembrie 2019, a eșuat lamentabil în procesul de atenuare a consecințelor pandemiei COVID-19 și a crizei economice. Orice zi în plus în care acest Guvern este în funcție înseamnă mai puține șanse pentru rezolvarea crizei sanitare, economice și sociale în care se adâncește Republica Moldova”, se menționează în textul moțiunii.

Imediat după citirea moțiunii în Legislativ, deputații semnatari au anunțat că părăsesc ședința de astăzi.

Conform prevederilor legale, moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului poate fi inițiată de cel puţin 1/4 din numărul deputaților aleși și ar urma să fie supusă dezbaterii în prima zi de ședință plenară a săptămânii următoare datei depunerii.

foto: multimedia.parlament.md

img20010005

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!