ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost aprobat Programul de lucrări statistice pentru anul 2021

15:54 | 16.12.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/.  Membrii Executivului, întruniți astăzi în ședință, au aprobat Programul de lucrări statistice pentru anul 2021, transmite MOLDPRES.

Scopul Programului de lucrări statistice pentru anul 2021 constă în asigurarea ministerelor, altor autorități administrative centrale, autorităților administrației publice locale, instituțiilor academice și de cercetare, organizațiilor societății civile, mass-media, organizațiilor internaționale, precum și a altor utilizatori, cu informație statistică relevantă, oportună, comprehensibilă și comparabilă la nivel internațional în domeniul economic, social, demografic și de mediu. 

„Programul cuprinde lista lucrărilor și cercetărilor statistice care vor fi realizate de Biroul Național de Statistică, precum și lucrările executate și informațiile furnizate de alte autorități și instituții publice în adresa Biroului, cu indicarea nivelului de dezagregare, sferei de cuprindere, periodicității și termenelor de diseminare a informației”, indică hotărârea Guvernului. 

Ministerele, alte autorități administrative centrale și instituții publice vor asigura realizarea Programului nominalizat prin executarea de lucrări și furnizarea, în termenele și volumele stabilite în Program, a informațiilor statistice și datelor administrative conform domeniului de competență, necesare pentru producerea informației statistice oficiale. 

Controlul asupra executării acestei hotărâri se pune în sarcina Biroului Național de Statistică. Prezenta hotărâre intră în vigoare la 1 ianuarie 2021.

foto simbol

img20010011

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!