ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România este principala țară de destinație a exporturilor moldovenești

16:14 | 16.12.2020 Categorie: Economic

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. În perioada ianuarie – octombrie curent, exporturile de mărfuri destinate țărilor Uniunii Europene au totalizat 1340,5 milioane de dolari SUA, 28,2 la sută din totalul de mărfuri exportate având ca destinație România, transmite MOLDPRES.

Biroul Naționala de Statistică a anunțat că, în perioada ianuarie-octombrie 2020, exporturile de mărfuri au însumat 2004,9 milioane de dolari SUA, volum inferior celui realizat în perioada corespunzătoare din anul 2019 cu 12,6%.

Țările din Uniunea Europeană au fost principala destinație a exporturilor moldovenești. În perioada ianuarie – octombrie 2020, exporturile de mărfuri au totalizat 1340,5 milioane de dolari SUA, deținând o pondere de 66,9% din totalul exporturilor. Potrivit datelor statistice, 28,2 la sută din totalul de mărfuri exportate au avut ca destinație România. Germania se află pe locul secund cu 9,3% din totalul exportului, iar Italia cu 8,5%, pe locul al treilea.

În perioada ianuarie – octombrie curent, exporturile de mărfuri destinate țărilor CSI au avut o valoare de 305,1 milioane de dolari SUA. Cele mai mari exporturi destinate țărilor CSI au fost realizate în Federația Rusă, 8,9% din totalul exporturilor, Belarus 2,7% și Ucraina 2,6%.

foto: society.znaj.ua

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!