ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vârsta de pensionare în R. Moldova a fost redusă

16:25 | 16.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Vârsta de pensionare în R. Moldova a fost redusă. Deputații au votat astăzi în două lecturi modificarea legislației. Astfel, din 1 ianuarie 2021, vârsta standard de pensionare a femeilor va fi de 57 de ani și de 62 de ani pentru bărbați, comunică MOLDPRES.

Inițiativa aparține deputaților socialiști și prevede că femeile care au născut și au educat până la vârsta de 8 ani cinci și mai mulți copii, vor ieși la pensie la 54 ani.

Totodată, pentru persoanele care au realizat stagiul de cotizare în condiții deosebite de muncă cel puțin 10 ani compleți, vârsta standard de pensionare se diminuează cu de la 5 ani până la 9 ani și 6 luni, în funcție de stagiu.

În prezent, atât femeile cât și bărbații din R. Moldova ies la pensie la 63 de ani.

foto: multimedia.parlament.md

img20010017

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!