ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova vor fi permise farmaciile mobile

18:19 | 16.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Deputații au votat, în cadrul ședinței plenare de astăzi, două proiecte de lege care urmăresc îmbunătățirea accesului populației la medicamente, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentelor, a fost introdusă obligativitatea pentru factorii decizionali să reglementeze și să monitorizeze prețul medicamentelor începând de la prețul de producător, prețul de depozit și cel din farmacii. De asemenea, documentul prevede introducerea rețetei electronice care vine să completeze inițiativa de a avea o viziune globală asupra serviciilor de sănătate furnizate pacienților asigurați din sistemul de sănătate.

De asemenea, legislatorii au operat modificări și la legea cu privire la activitatea farmaceutică,  dar și la legea cu privire la comerțul interior ce reglementează comerțul farmaceutic prin intermediul unităților mobile.

foto simbol

img20010032

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!