ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovene a avut o discuție telefonică cu omologul cipriot

19:52 | 16.12.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Subiectele de interes aflate pe agenda bilaterală moldo-cipriotă, precum și cooperarea regională, perspectivele aprofundării dialogului politic bilateral, examinarea modalităților de impulsionare a relațiilor comercial-economice și extinderea cadrului juridic bilateral au fost temele principale abordate în cadrul discuției telefonice a ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi,0 cu ministrul de Externe al Ciprului, Nikos Christodoulidis, informează MOLDPRES.

Potrivit Seerviciului de presă al MAEIE, șefii celor două diplomații au exprimat interesul pentru dinamizarea dialogului politico-diplomatic, atât la nivel înalt, cât și pe linia ministerelor afacerilor externe, fiind convenită desfășurarea la începutul anului viitor a consultărilor politice interministeriale la nivelul secretarilor de stat.

În cadrul convorbirii, oficialii au efectuat un schimb de opinii cu privire la evoluțiile regionale și au abordat alte teme de interes comun aflate pe agenda bilaterală precum avansarea cooperării comercial-economice și a relațiilor investiționale, dar și extinderea cadrului juridic bilateral.

De asemenea, Aureliu Ciocoi și Nikos Christodoulidis au vorbit despre agenda europeană a Republicii Moldova, fiind reliefată utilitatea expertizei cipriote în consolidarea asocierii politice și integrării economice între țara noastră și Uniunea Europeană, dar și asistența oferită pentru a depăși consecințele economice și sociale ale pandemiei.

foto: MAEIE

img20010037

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!