ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovenii vor putea opta pentru pensii facultative

09:54 | 17.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și Legea privind fondurile de pensii facultative vor fi publicate mâine în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Documentul stabilește cadrul legal privind constituirea și funcționarea fondurilor de pensii facultative pe baza economiilor capitalizate individuale, cerințele față de organizarea, licențierea și activitățile desfășurate de administratori, normele privind depozitarii fondurilor de pensii facultative, precum și competențele de supraveghere a acestor entități.

Noua lege va substitui Legea cu privire la fondurile nestatale de pensii, adoptată în 1999 și care nu este funcțională și va intra în vigoare la expirarea a 6 luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Guvernul, în comun cu Comisia Națională, în termen de 6 luni de la data publicării prezentei legi, va prezenta Parlamentului propuneri privind aducerea legislației în concordanță cu prezenta lege. Comisia Națională, în termen de 6 luni de la data publicării prezentei legi, va adopta actele normative prevăzute de prezenta lege. Guvernul și Comisia Națională, în termen de 3 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, vor elabora și prezenta Parlamentului proiectul legii privind organizarea şi funcționarea sistemului de plată a pensiilor facultative.

Sursa: monitorul.gov.md

img20010044

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!