ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Modificările operate de Guvern privind prestațiile sociale vor fi publicate în Monitorul Oficial

10:11 | 17.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Monitorul Oficial de vineri, 18 decembrie, va publica decizia Guvernului ce prevede unele modificări privind prestațiile sociale, transmite MOLDPRES.

Potrivit hotărârii, instituțiile financiare, până la data de 28 decembrie 2020, vor prezenta Casei Naționale de Asigurări Sociale confirmările privind sumele prestațiilor sociale distribuite pe conturile beneficiarilor și vor restitui pe conturile Casei Naționale de Asigurări Sociale, deschise pentru fiecare tip de prestație socială în parte, sumele prestațiilor sociale nedistribuite pe conturile beneficiarilor, inclusiv sumele disponibile care au fost solicitate în baza dispozițiilor.

Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei”, până la data de 24 decembrie 2020, va prezenta Casei Naționale de Asigurări Sociale listele electronice și dările de seamă privind plata pensiilor, alocațiilor sociale de stat și indemnizațiilor de dizabilitate ca urmare a accidentelor de muncă și bolilor profesionale.

De asemenea, până la data de 28 decembrie 2020, va prezenta Casei Naționale de Asigurări Sociale listele electronice și dările de seamă/rapoartele privind plata altor tipuri de prestații sociale și va restitui integral pe conturile Casei Naționale de Asigurări Sociale, deschise pentru fiecare tip de prestație socială în parte, sumele prestațiilor sociale neachitate/blocate, inclusiv neachitate prin mandate poștale, precum şi sumele disponibile care au fost solicitate în baza dispozițiilor.

Această hotărâre intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021, cu excepția unor puncte, care intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Sursă: www.monitorul.gov.md

img20010047

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!