ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O familie cu trei copii din Bălți a ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

10:28 | 17.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. O familie cu trei copii din Bălți a ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, incidentul a avut loc în data de 15 decembrie. La ora 08:20, Departamentul dispecerizare al IMSP CNAMUP a recepționat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență cu motivul intoxicație acută cu monoxid de carbon a unei familii cu mulți copii din Bălți.

La fața locului au fost direcționate două echipe de asistență medicală urgentă specializate, una de terapie intensivă pentru adulți și una pediatrică. Medicii au acordat primul ajutor pentru trei minori de 1, 4 și respectiv 5 ani și pentru părinții acestora în vârstă de 26 de ani. Ulterior, întreaga familie a fost transportată la spital.

Conform surse citate, pe parcursul ultimelor 48 de ore, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 4482 de solicitări. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 1759 de pacienți, dintre care 1572 adulți și 187 de copii.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!