ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hotărârea privind exproprierea unor terenuri va fi publicată în Monitorul Oficial

10:38 | 17.12.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Hotărârea Cabinetului de miniștri privind exproprierea unor terenuri, situate pe amplasamentul lucrărilor de construcție a conductei de transport gaze naturale pe direcția Ungheni-Chișinău, urmează să fie publicată în Monitorul Oficial de vineri, 18 decembrie, transmite MOLDPRES.

Prin aprobarea Hotărârii Guvernului privind modificarea anexelor nr. 1 și nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1237/2018 cu privire la exproprierea terenurilor și a dreptului de folosință asupra terenurilor situate pe amplasamentul lucrărilor de construcție a conductei de transport gaze naturale pe direcția Ungheni-Chișinău, se stabilește obiectul exproprierii de interes național, momentul în care are loc cedarea drepturilor patrimoniale către stat pentru cauza de utilitate publică, ținând-se cont de impactul social adus persoanelor afectate de expropriere.

Astfel, conform actului normativ, vor fi expropriate terenuri din șase localități din raioanele Strășeni, Călărași și municipiul Chișinău.

Persoanele afectate de construcția conductei de transport gaze naturale pe direcția Ungheni-Chișinău, vor fi despăgubite din mijloacele alocate de la bugetul de stat și din mijloacele financiare ale „Vestmoldtransgaz” SRL sau ale succesorului său în drepturi.

Pentru despăgubirea terenurilor afectate permanent de construcția conductei de transport gaze naturale pe direcția Ungheni-Chișinău, vor fi alocate suplimentar sume din bugetul de stat.

Hotărârea intră în vigoare mâine, la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Sursă: www.monitorul.gov.md

img20010052

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!