ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Anastasia Nichita a câştigat medalia de aur la Cupa Mondială de lupte greco-romane

11:35 | 17.12.2020 Categorie: Sport

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Luptătoarea Anastasia Nichita a câștigat medalia de aur la Cupa Mondială de lupte greco-romane, care se desfășoară în aceste zile în Belgrad, Serbia, transmite MOLDPRES.

Sportiva moldoveană a câștigat finala cu italianca Arianna Carieri (scor 10-0), după ce a trecut de turcoaica Mehlika Ozturk (15-5) și indianca Anshu (5-1).

În vârstă de 21 de ani, Anastasia Nichita a ajuns la 16 medalii în carieră, dintre care 7 de aur. Ea a mai urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere la Europenele de cadeți și tineret, Under 23, la Mondialul de tineret și Campionatul European de seniori.

Premierul Ion Chicu a felicitat-o pe sportivă, declarând că este “un ambasador al performanței”, iar „victoria reprezintă un motiv de bucurie pentru noi toți și un exemplu demn de urmat”.

În cadrul aceluiași turneu, sportivele Mariana Cherdivara, categoria 59 de kg, și Irina Rîgaci, categoria 65 de kg, au obținut medalia de argint.

În același timp, Mariana Draguțan, categoria 55 de kg, s-a clasat pe locul V, Maria Leorda, categoria 50 de kg, a ocupat locul IX și Iulia Leorda, categoria 53 de kg - locul VII.

Selecționata feminină de lupte a Republicii Moldova s-a clasat pe locul V.

foto: MECC

img20010057

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!