ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agricultorii și-au reluat protestul din fața Legislativului

12:40 | 17.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Zeci de agricultori au revenit în această dimineață pentru a protesta în fața Legislativului. Fermierii spun că vor demisia Guvernului, cer alegeri anticipate și vor anularea legilor bugetare adoptate ieri de deputați. Clădirea Parlamentului și celelalte instituții din apropriere sunt păzite de oamenii legii, comunică MOLDPRES.

Protestatarii scandează ”Demisia!”, ”Anticipate!” și ”Noi nu cedăm!”. Acestora li s-au alăturat și reprezentanți și simpatizanți ai unor partide. În fața protestatarilor au venit și deputați din Platforma DA.

Agricultorii spun că vor protesta pașnic și cer autorităților să le asculte solicitările.

Angajații IGP au venit cu o serie de recomandări în contextul protestului fermierilor și le-au solicitat participanților la manifestație să respecte legea și să nu admită încălcări de ordine și siguranță publică.

Agricultori din mai multe raioane ale țării protestează de câteva zile în centrul capitalei. Pe 16 decembrie, aceștia la volanul tractoarelor au mers în fața Parlamentului și au cerut să li se acorde despăgubiri pentru pierderile suferite în urma secetei și au cerut să fie revizuită cota TVA.

img20010060

img20010060

img20010060

img20010060

img20010060

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!