ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ședința ordinară a Comisiei Unificate de Control a fost amânată

17:20 | 17.12.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Membrii Comisiei Unificate de Control s-au convocat astăzi la Bender pentru o ședință de lucru ordinară, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Delegația Republicii Moldova și-a reiterat argumentele pentru condamnarea încălcărilor care se produc în Zona de Securitate. Acestea se referă la prezența ilegală a așa-numitor posturi „grănicerești” care obstrucționează libera circulație și la faptele de răpire a cetățenilor comise de reprezentanți înarmați ai structurilor de forță din stânga Nistrului.

Însă, discuțiile intense pe marginea proiectului ordinii de zi, propusă de delegația Republicii Moldova, nu au adus părțile spre un consens, iar ședința a fost amânată. Motivul este poziția distructivă a exponenților Tiraspolului care sfidează actele operațiunii de pacificare și împiedică examinarea și identificarea soluțiilor la problemele din Zona de Securitate.

Delegația Republicii Moldova va insista și mai departe pentru a pune în aplicare pârghiile de care dispune Comisia Unificată de Control pentru a elimina orice încălcări ale regimului Zonei de Securitate.

foto: Biroul pentru reintegrare

img20010071

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!