ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

17:50 | 17.12.2020 Categorie: Comunicate

Secretarul de stat în domeniul educației Natalia Grîu a participat la cea de a VII-a Reuniune a Comisiei economice mixte Elveția - Republica Moldova

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Stadiul relațiilor de colaborare moldo-elvețiene în domeniul educației a fost unul din subiectele discutate astăzi, 17 decembrie, în cadrul celei de a VII-a Reuniuni a Comisiei economice mixte Elveția - Republica Moldova.

Prezentă la evenimentul online, secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Natalia Grîu a menționat că, la moment, mai mult ca oricând este necesar să ne unim eforturile pentru a depăși provocările determinate de pandemia virusului COVID-19, în toate domeniile de activitate.

În context, oficialul a vorbit despre principalele priorități și rezultate ale Proiectului „Promovarea învățământului profesional tehnic pentru o economie verde" implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei și finanțat de către Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, realizat cu scopul de a consolida sistemul de învățământ profesional tehnic dual orientat spre cerere în vederea promovării dezvoltării ecologice, economice și sociale în Republica Moldova. De asemenea, a specificat suportul pe dimensiunea recunoașterii educației nonformale și informale, proiectele de orientare și ghidare în carieră pentru tineri.

„Ministerul Educației, Culturii și Cercetării apreciază cooperarea bilaterală dintre Republica Moldova și Elveția în domeniile de competență ale MECC. Suntem încrezători că cooperarea bilaterală se va intensifica și materializa prin proiecte și programe comune în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova," – a subliniat secretarul de stat Natalia Grîu.

Menționăm că la cea de a VII-a Reuniune a Comisiei economice mixte Elveția - Republica Moldova au mai participat reprezentanți ai: Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova etc.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!