ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a participat la evenimentul de prezentare a Raportului Global al Dezvoltării Umane 2020

19:56 | 17.12.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a participat astăzi la evenimentul regional, în format de videoconferință, de prezentare a Raportului Global al Dezvoltării Umane 2020, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

Conferința internațională cu participarea administratorului PNUD, Achim Steiner, a reunit intervențiile președintelui Macedoniei de Nord, prim-ministrului Ucrainei, miniștrilor din Republica Moldova, Georgia și Serbia dar și a experților notorii din domeniul dezvoltării umane. În cadrul evenimentului au fost discutate implicațiile Raportului Dezvoltării Umane pentru Balcanii de Vest, Turcia și țările din Europa de Est și Caucazul de Sud.

Ministrul Aureliu Ciocoi a reliefat că Republica Moldova conform concluziilor raportului este menționată ca exemplu de stat ce înregistrează un progres socio-economic semnificativ și, în același timp, un stat cu emisii de carbon relativ limitate. De asemenea, oficialul a subliniat importanța valorificării unor aspecte ce țin de recuperarea economică de după criza generată de COVID-19.

Șeful diplomației moldovene a prezentat și importanța conceptului de dezvoltare umană durabilă din punctul de vedere al vulnerabilităților și al complexității provocărilor cu care se confruntă Republica Moldova în procesul de dezvoltare. În acest sens, a fost expus modul în care abordarea bazată pe dezvoltare umană durabilă este capabilă să ofere un răspuns la aceste constrângeri, au fost menționate rezultatele înregistrate la nivel național, precum și implicațiile la nivel global.

În final, ministrul de externe a adresat felicitări cu ocazia lansării acestui exercițiu analitic global și a exprimat mulțumiri Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare pentru suportul constant și consistent oferit în atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Republicii Moldova.

foto: MAEIE

img20010077

img20010077

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!