ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

08:44 | 18.12.2020 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (17 - 18 decembrie 2020)

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 15 305 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 8 386 traversări persoane, dintre care 5 129 treceri la frontiera moldo-română, 1 395 treceri la frontiera cu Ucraina și 1 862 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:

PTF Leușeni – 2 107 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău - 1 862 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați - 1 208 traversări persoane;

PTF Sculeni - 1 042 traversări persoane;

PTF Cahul – 414 traversări persoane.

Vezi Harta punctelor de trecere a frontierei sistate și active:

http://www.border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- 11 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

- o persoană a fost identificată la trecerea frontierei cu consemn național;

- trei conducători auto au ignorat regulile de transportare și de exploatare a vehiculelor;

- 97 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM).

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 15 305 persoane și completate 7 940 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 177 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Astăzi le zicem „La mulți ani, stimați polițiști!"

Cu prilejul Zilei Poliției Naționale avem deosebita plăcere să vă transmitem cele mai bune gânduri şi urări de succes în activitate. Anul acesta sărbătoriți 30 de ani de existență instituțională, o perioadă în care Dumneavoastră ați demonstrat că misiunile de serviciu au fost îndeplinite în spiritul legii şi al garantării unui climat de ordine și drept în Republica Moldova.

Dragi colegi de armă, vă dorim mulţi ani frumoși, prosperi și multe reușite profesionale în continuare. Avem speranța unei cooperări deosebite și trainice întru binele țării și al cetățenilor. Mai mult că astăzi, când întreaga societate trece printr-o perioadă grea marcată de pandemie, este nevoie de a ne unifica eforturile pentru a oferi stabilitate socială și speranță la viață.

Să aveți sănătate și familii fericite!!!

Colegial, angajații Poliției de Frontieră.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!