ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sistemul de apeduct din Drochia este reabilitat şi extins cu sprijinul UE

10:28 | 18.12.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. În orașul Drochia sunt în toi lucrările de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia”, finanțat de Uniunea Europeană. Se preconizează că programul va fi finalizat la finele anului 2021, transmite MOLDPRES.

Implementarea măsurilor de aprovizionare cu apă a orașului Drochia va contribui la modernizarea infrastructurii pentru furnizarea acestui serviciu, sporirea ratei de conectare și accesul populației la apă potabilă sigură, îmbunătățind astfel condițiile de trai ale cetățenilor și menținând starea de sănătate ale acestora. 

„Lucrările de construcție finanțate de Uniunea Europeană includ măsuri de infrastructură precum reabilitarea și extinderea a 3,6 km de aducție a apei brute, 3,2 km de aducție a apei, 17,3 km rețele de distribuție, reabilitarea a cinci sonde și a rezervoarelor de apă existente, a stației de pompare, unde vor fi montate două grupuri de pompare. Populația orașului Drochia va beneficia și de o stație nouă de purificare a apei potabile, care va include stație de clorinare și filtrare a cărbunelui activat și o stație modernă de pompare a apei. Astfel, peste 20 de mii de locuitori ai orașului Drochia vor avea acces la apă potabilă de calitate”, au explicat surse de la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Lucrările de la Drochia au demarat la începutul lunii noiembrie 2020 şi urmează să fie executate în decurs de 12 luni calendaristice. Valoarea contractului de antrepriză se cifrează la 82,87 milioane de lei, din care 5,64 milioane de lei reprezintă cofinanțarea din partea Primăriei orașului Drochia și 500 mii de lei - din partea Consiliului raional Drochia.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia” este finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.

foto: ADR Nord

img20010086

img20010086

img20010086

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!