ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ADR Nord şi Institutul de Ecologie vor colabora pentru a îmbunătăți factorii de mediu în regiune

10:48 | 18.12.2020 Categorie: Regionale

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Institutul de Ecologie și Geografie al Academiei de Științe a Moldovei au semnat ieri un Memorandum de colaborare în scopul cooperării mediului academic și a reprezentanților instituțiilor publice de nivel regional pentru îmbunătățirea calității vieții și factorilor de mediu în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

ADR Nord și Institutul de Ecologie și-au început cooperarea în noiembrie 2013, odată cu semnarea unui Acord de colaborare în acest sens. Astfel, prin noul Memorandum de colaborare, cele două instituții au pus bazele unei noi etape de cooperare.

Părțile semnatare ale Memorandumului și-au propus trei obiective: consolidarea capacităților instituționale; co-participarea la elaborarea și implementarea unor politici publice la nivel regional în domeniul mediu; punerea în practică a cercetărilor fundamentale ce vizează mediul ambiant.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, susține că actualul Memorandum va duce la consolidarea capacităților instituționale, coparticiparea la elaborarea și implementarea unor politici publice la nivel regional în domeniul ecologic și punerea în practică a cercetărilor fundamentale ce vizează mediul ambiant.

ADR Nord și Institutul de Ecologie şi Geografie pot valorifica împreună diverse forme de cooperare. Printre măsurile pe care cele două instituții și le propun spre implementare se numără: diseminarea rezultatelor obținute în cadrul proiectelor de cercetare ale; identificarea oportunităților de implementare a cercetărilor din domeniul dezvoltării regionale; efectuarea unor studii relevante privind factorii nocivi asupra mediului, cu impact negativ pentru sănătatea populației din regiune; acordarea de suport consultativ administrațiilor publice locale de nivelurile I și II în elaborarea strategiilor locale privind mediul ambiant; realizarea unor proiecte comune în domenii relevante dezvoltării regionale și mediului etc.

foto: ADR Nord

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!