ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei a cumpărat două ambulanțe pentru Centrul „Covid-19 Chișinău”

10:43 | 18.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Administrația municipiului Chișinău a achiziționat două ambulanțe pentru Centrul „Covid-19 Chișinău”, transmite MOLDPRES.

Primăria Chișinău a alocat pentru achiziționarea celor două mijloace de transport un milion de lei, dar costul celor două ambulanțe, inclusiv aducerea lor în țară, a fost de 700 mii de lei. Administrația municipală prevede ca din suma rămasă să mai achiziționeze încă o ambulanță.  

Unitățile de transport sunt destinate pentru intervenția medicală de urgență şi transferul interspitalicesc al pacienților.

Ambulantele, fabricate în anul 2015, sunt dotate cu echipamente medicale de terapie intensivă, utilaje şi sisteme de monitorizare a funcțiilor vitale ale pacientului. Pacienții în stare gravă, care vor fi transferați de la Centrul “Covid-19” către spitalele strategice municipale, vor primi asistență medicală de urgență în mod corespunzător.

Primăria capitalei planifică să achiziționeze mai multe unități de transport sanitar pentru instituțiile medicale municipale.

foto: facebook.com/Ion.Ceban.public/photos

img20010088

img20010088

img20010088

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!