ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Zinaida Greceanîi a adresat un mesaj de felicitare Poliției Naționale

11:10 | 18.12.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a adresat astăzi un mesaj de felicitare cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a Poliției Naționale a Republicii Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

În mesaj se menționează:

„La 18 decembrie 1990, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Legea cu privire la poliție. Astfel, și-a început activitatea Poliția Națională, urmând un amplu proces de restructurare și de modernizare a organelor afacerilor interne.

Valorificând tradițiile moștenite, în cele trei decenii Poliția Națională a acumulat experiență vastă și a creat noi valori în formarea profesională, bazate pe principii democratice, pe întâietatea drepturilor fundamentale ale omului.

Procesul de reformare și de modernizare continuă. În Parlament a fost înaintat un proiect care prevede organizarea subdiviziunilor teritoriale ale Poliției. Adoptarea acestuia va oferi pârghii mai eficiente pentru combaterea criminalității şi menținerea ordinii publice în toate localitățile țării. În acest mod dorim să facilităm munca polițiștilor și să oferim cetățenilor o  Poliție modernă, eficientă și receptivă. Creșterea gradului de credibilitate a cetățenilor față de Poliție este o dovadă a eficacității reformelor promovate, a eforturilor consecvente și perseverente în apărarea drepturilor omului, în asigurarea ordinii publice, în lupta contra criminalității.

În numele Parlamentului Republicii Moldova și al meu personal, doresc să asigur angajații Poliției de respectul nostru pentru activitatea importantă, necesară și dificilă. Merită admirație devotamentul și curajul de care dau dovadă, exercitând datoria de serviciu în diverse situații de risc, inclusiv în cadrul manifestărilor de protest. În pofida amenințărilor la adresa vieții și sănătății lor, securității familiei lor, ”soldații ordinii de drept” rămân fideli jurământului de devotament țării, apărând interesele și autoritatea statului Republica Moldova.

În contextul Zilei Poliției Naționale felicit polițiștii din toată țara și le doresc succese profesionale, respect din partea cetățenilor, serviciu fără primejdii. Totodată, profit de acest prilej, pentru a transmite tuturor colaboratorilor și veteranilor organelor afacerilor interne calde felicitări cu ocazia apropiatelor sărbători de iarnă, dorindu-le multă sănătate, înțelegere în familie și belșug în casă”. 

foto: MAI

img20010091

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!