ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polonia intră în carantină națională

11:51 | 18.12.2020 Categorie: Externe

Varșovia, 18 dec. /MOLDPRES/. Polonia va intra în carantină naţională de pe 28 decembrie până pe 17 ianuarie, a anunţat joi ministrul polonez al Sănătăţii, Adam Niedzielski. Pe lângă măsurile deja aflate în vigoare - școli, restaurante, cinematografe fără acces, vor fi închise toate hotelurile, mall-urile şi pârtiile de schi, relatează MODLPRES cu referire la AGERPRES. 

Ministrul Sănătății a avertizat asupra unui posibil val trei al pandemiei de COVID-19 în noul an şi le-a cerut polonezilor să fie precauți.

„Îndemn fiecare polonez să fie responsabil pentru el şi pentru cei dragi. Dar știu că doar apelurile nu vor fi de folos”, a spus oficialul polonez.

De asemenea, persoanele care intră în ţară în această perioadă folosind mijloace de transport public vor fi obligate să rămână zece zile în carantină.

Deşi noile restricții nu se vor aplica de Crăciun, pentru Anul Nou va fi instituită interdicția de circulație între ora 19:00 (pe 31 decembrie) şi ora 06:00 (1 ianuarie), pentru a preveni răspândirea virusului.

Noile restricții antiepidemice se adaugă celor în vigoare: restaurantele, cafenelele, cinematografele şi teatrele sunt închise, învăţământul se desfășoară online, reuniunile sunt limitate la 5 persoane, minorii cu vârste sub 16 ani pot ieși din casă numai însoțiți de adulţi, în timp ce persoanelor cu vârste de peste 70 de ani li se recomandă să nu iasă deloc.

Țările Europei de vest și centrale au întrat deja în lockdown, iar în cele din est  restricțiile sunt deocamdată mai selective.

foto: forbes.com 

img20010095

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!