ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Centrul „Covid-19 Chișinău” vor fi pregătite alte 200 de locuri pentru bolnavii de coronavirus

15:24 | 18.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Primăria capitalei pregătește 200 de locuri de tratament la Centrul „Covid-19 Chișinău” pentru bolnavii de coronavirus, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că municipalitatea pregătește 200 de paturi pentru a fi activate în caz de necesitate. În același timp, este examinată posibilitatea de activare suplimentară a încă 140 de paturi, pentru ca în cazul unei crize de sănătate în municipiul Chișinău să existe un total de 340 locuri de tratament.

De la începutul pandemiei de coronavirus, spitalele municipale au fost adaptate rând pe rând şi activate mai multe secții sau blocuri pentru internarea şi tratarea pacienților cu coronavirus, iar mai multe instituții medicale au fost reorganizate.

În total, au fost amenajate 1.130 de paturi pentru maturi în instituțiile medicale: Spitalul Clinic Municipal ”Gh. Paladi”, Spitalul Clinic Municipal ”Sf. Arh. Mihail”, Spitalul Clinic Municipal  ”Sf. Treime” și Spitalul de Ftiziopneumologie. Pentru tratarea copiilor au fost amenajate un total de 167 de locuri la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii şi la Spitalul Clinic Municipal "V. Ignatenco".

Ion Ceban a declarat că din bugetul municipal au fost acordate 43 milioane de lei pentru gestionarea pandemiei COVID și că din fondul de rezervă și din donațiile parvenite pe contul Primăriei Chișinău au fost alocate resurse pentru echiparea medicilor și a spitalelor.

foto: facebook.com/Ion.Ceban.public/photos

img20010099

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!