ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția R. Moldova marchează 30 de ani de la fondare

15:18 | 18.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Poliția Republicii Moldova marchează astăzi 30 de ani de la fondare. Cu mesaje de felicitare a venit conducerea de vârf a țării, comunică MOLDPRES.

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a plasat un mesaj pe pagina sa oficială în care le-a mulțumit oamenilor legii pentru munca depusă în îndeplinirea profesionistă a responsabilităților conferite prin lege și pentru devotament.

„Criza epidemiologică s-a dovedit a fi o adevărată provocare pentru țara noastră. Or, anume Dumneavoastră, alături de alți eroi ai timpului, luptați în prima linie împotriva pandemiei, muncind neobosit”, se spune în mesaj.

Și premierul Ion Chicu a precizat că „ziua de 18 decembrie este dedicată profesionalismului colaboratorilor Poliției Naționale, celor care zi de zi depun eforturi majore pentru asigurarea ordinii publice și securității oamenilor”.

„Astăzi marcăm 30 de ani de la fondarea organelor afacerilor interne ale Republicii Moldova - o perioadă determinată de acțiuni constante de a moderniza structurile de forță. Colaboratorii poliției reprezintă Statul, Legea, Dreptatea, iar de fiecare polițist depinde securitatea fiecărui cetățean. Este important să acționați decisiv în interesul țării, să aplicați legea în interesul adevărului”, a opinat șeful Executivului.

Speakerul Zinaida Greceanîi a menționat că, în cele trei decenii, Poliția Națională a acumulat experiență vastă și a creat noi valori în formarea profesională, bazate pe principii democratice, pe întâietatea drepturilor fundamentale ale omului.

„Procesul de reformare și de modernizare continuă. În Parlament a fost înaintat un proiect care prevede organizarea subdiviziunilor teritoriale ale Poliției. Adoptarea acestuia va oferi pârghii mai eficiente pentru combaterea criminalității şi menținerea ordinii publice în toate localitățile țării”, a scris Greceanîi.

La 18 decembrie 1990, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Legea cu privire la poliție. Astfel, și-a început activitatea Poliția Națională.

foto: politiacapitalei.md

img20010100

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!