ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În 2021, Primăria Chișinău va cheltui un miliard de lei pentru reabilitarea străzilor și procurarea de troleibuze și autobuze

15:33 | 18.12.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Administrația municipiului Chișinău a publicat proiectul bugetului municipal pentru anul 2021. Potrivit acestui proiect, municipalitatea va cheltui în anul 2021 aproximativ șase miliarde de lei, transmite MOLDPRES.

Cel mai mare articol de cheltuieli din proiectul bugetului municipal, un miliard de lei, este destinat reabilitărilor rutiere și procurării de troleibuze și autobuze. Astfel, pentru achiziția de autobuze și troleibuze sunt prevăzute 261 milioane și respectiv, 60 milioane de lei, alte două milioane sunt planificate pentru implementarea sistemului de tichete electronice.

Conform informațiilor prezentate, municipalitatea vrea să construiască două linii de troleibuz – tronsonul de pe str. Vladimirescu – str. Codrilor până la șos. Balcani în orașul Durlești și încă o linie pe str. Columna, între str. Bănulescu Bodoni și str. V. Alecsandri.

În același timp, pentru reabilitarea sectorului rutier sunt prevăzute peste 600 de milioane de lei. Prin proiectul BERD, vor fi reabilitate trei străzi – Tighina, Alexandru cel Bun și 31 August, iar străzile Ion Creangă, Mesager și Industrială vor intra în reparație capitală. Bulevardul Mircea cel Bătrân va fi prelungit până la str. Bucovina.

De asemenea, este prevăzută reparația a două poduri rutiere - podul de pe str. Mihai Viteazul va intra în reparație capitală, iar cel de pe str. Grigore Vieru va intra în reparații curente. În proiectul de buget sunt prevăzuți 104 milioane de lei pentru reparația trotuarelor de pe șase străzi: Dacia, Decebal, Calea Ieșilor, Șciusev, Alba Iulia, șos. Hâncești, M. Kogălniceanu și A. Mateevici. În 12 mari intersecții din municipiul Chișinău vor fi instalate semafoare noi.

Până la sfârșitul anului, Consiliul Municipal Chișinău va trebui să decidă asupra proiectului de buget al capitalei, care prevede un deficit de 1,5 miliarde de lei. Deficitul ar urma să fie acoperit din credite interne și externe.

foto: chisinau.md

img20010102

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!