ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au mai rămas 10 zile până la termenul limită de achitare a impozitului pe avere pentru anul 2020

15:54 | 18.12.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) amintește că, în acest an, termenul limită pentru achitarea impozitului pe avere este data de 28 decembrie 2020, dat fiind faptul că ziua de 25 decembrie este zi de odihnă, transmite MOLDPRES.

Potrivit SFS, impozitul pe avere se aplică asupra averii persoanelor fizice sub formă de bunuri imobiliare cu destinație locativă şi căsuțe de vacanță (cu excepția terenurilor) a căror totalitate întrunește cumulativ următoarele condiții: valoarea estimată totală constituie 1,5 milioane de lei şi mai mult și suprafața totală constituie 120 m2 şi mai mult.

Contribuabilii care au fost identificați la situația din 1 noiembrie 2020 în calitate de subiecți ai impunerii cu impozitul pe avere, au fost informați prin intermediul avizelor de plată despre suma impozitului pe avere ce urmează a fi achitată, conform sursei citate.

Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă contribuabilii să achite la buget suma impozitului pe avere până la 28 decembrie 2020. Impozitul pe avere poate fi achitat și on-line, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay. „În cazul în care impozitul pe avere nu va fi achitat până la 28 decembrie 2020, pentru fiecare zi de întârziere se va aplica majorarea de întârziere (penalitatea) în mărime de 0,0329% per zi”, indică SFS. 

foto: investing-cyprus.com

img20010103

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!