ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Raioanele Strășeni şi Fălești au primit ajutoare de la UE pentru combaterea COVID-19

17:31 | 18.12.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Centrele de sănătate din Strășeni și Fălești au beneficiat de o donație, sub formă de echipamente individuale de protecție, din partea Uniunii Europene prin intermediul unui program regional implementat de două entități ale Organizației Națiunilor Unite. Cele două raioane sunt parte a acestui program și vor găzdui în următorii ani mai multe activități de promovare a egalității de gen, transmite MOLDPRES.

Donația include un lot de două sute de mii de măști și 908 litri de dezinfectant, care vor ajunge la 78 de medici de familie și 215 asistenți medicali din ambele raioane și îi va ajuta să presteze servicii medicale în siguranță.

„În aceste vremuri dificile, Uniunea Europeană continuă să ofere sprijin pentru răspunsul de urgență la criza COVID-19. Cu ajutorul eforturilor conjugate și asistenței oferite ameliorăm dificultățile cu care se confruntă medicii de familie din raioanele Strășeni și Fălești care luptă împotriva acestei pandemii”, a declarat Victoria Neaga, manager de proiect la Delegația UE în Republica Moldova.

Lotul de echipamente medicale pentru protecția personală a medicilor din Strășeni și Fălești, în valoare de 13 mii de dolari, este procurat din fondurile Uniunii Europene și este parte din seria de acțiuni de răspuns la pandemia COVID-19 realizate în cadrul programului regional ”Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women Moldova)  și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) Moldova, în parteneriat cu Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului.

foto: UNFPA Moldova

img20010104

img20010104

img20010104

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!