ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FMI: Implementarea inițiativelor legislative aprobate recent amenință serios stabilitatea financiară a R. Moldova

17:16 | 18.12.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Reprezentantul Permanent al FMI în Republica Moldova, Rodgers Chawani, a transmis astăzi o declarație în care susține că "implementarea inițiativelor legislative, aprobate recent de Parlamentul Republicii Moldova, amenință serios stabilitatea macroeconomică și financiară a Republicii Moldova, care este deja afectată sever de pandemia COVID-19”, сomunică MOLDPRES.

În declarație se mai spune că “în contextul noului program susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanțare extinsă (EFF), sprijinul financiar din partea FMI se va acorda doar dacă va exista un angajament fără echivoc al Republicii Moldova de a asigura ireversibilitatea progresului atins până acum, precum și un sprijin politic larg pentru agenda ambițioasă privind guvernanța și reformele instituționale, convenită cu misiunea FMI pe parcursul acestui an".

Recent, deputații PSRM, Șor și cei din platforma “Pentru Moldova” au adoptat mai multe legi criticate de opoziția parlamentară. Astăzi, președintele în exercițiu, Igor Dodon le-a promulgat. Printre acestea se numără așa-numita „lege a miliardului”, cea privind reducerea vârstei de pensionare, legile privind statutul Găgăuziei și legea privind funcționarea limbilor.

foto: wikipedia.org

img20010105

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!