ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Aureliu Ciocoi a avut o discuție telefonică cu ministrul german Michael Roth

21:07 | 18.12.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a avut astăzi o discuție telefonică cu Michael Roth, ministru de stat pentru Europa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al MAEIE.

În contextul Președinției în derulare a Germaniei în cadrul Consiliului Uniunii Europene au fost puse în discuție obiectivele realizate pe parcursul mandatului, precum și subiectul relațiilor UE cu statele Parteneriatului Estic, din care face parte și Republica Moldova.

Miniștrii au vorbit despre reformele în curs de desfășurare realizate de autoritățile de la Chișinău în contextul agendei de integrare europeană, fiind înalt apreciată expertiza și asistența germană.

Totodată, diplomatul german a expus îngrijorările vizavi de ultimele evoluții din Parlamentul Republicii Moldova, exprimându-și speranța că interesele cetățenilor țării vor fi protejate și respectate. În context, Michael Roth a asigurat întreaga susținere din partea Germaniei în adresa Republicii Moldova în procesul democratic de modernizare continuă a țării.

foto: MAEIE

img20010118

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!