ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Europa este îngrijorată de evoluția rapidă a noii tulpini Covid

09:35 | 21.12.2020 Categorie: Externe

Paris, 21 dec. /MOLDPRES/. Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel au avut duminică discuţii telefonice cu şefii principalelor instituţii ale UE despre situaţia creată în urma confirmării unei noi tulpini de coronavirus în Marea Britanie, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Potrivit unor surse de la Palatul Elysee, Macron şi Merkel au avut convorbiri cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Potrivit agenţiei EFE, un reprezentant al Ministerului de Externe francez a declarat la postul public France Télévisions că Franţa doreşte o poziţie europeană coordonată în această chestiune şi speră că o decizie în acest sens să poată fi anunţată încă de astăzi.

De asemenea, Emmanuel Macron a convocat pentru duminică seară o reuniune a consiliului naţional de apărare al Franţei. Preşedintele francez are el însuşi COVID-19 şi se află în izolare, starea sa fiind ''stabilă'', potrivit unui anunţ al Palatului Elysee.

Între timp, Austria a anunţat de asemenea că va suspenda zborurile către şi dinspre Marea Britanie, decizii similare fiind luate până în prezent de Belgia, Olanda şi Italia. Germania a anunţat că examinează de asemenea o posibilă suspendare a acestor zboruri.

Guvernul britanic a decis instituirea nivelului maxim de restricţii antiepidemice la Londra şi într-o parte a Angliei, unde noua tulpină de coronavirus, care este mai contagioasă, a provocat a creştere semnificativă a numărului noilor cazuri de COVID-19.

Consilierul ştiinţific al guvernului de la Londra, Patrick Vallance, a declarat sâmbătă că noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 a apărut la jumătatea lunii septembrie la Londra sau în comitatul Kent, iar în prezent tinde să devină forma ''dominantă'' în Marea Britanie şi a provocat o creştere puternică a spitalizărilor în decembrie.

foto: ewn.co.za

img20010127

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!