ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia de Sănătate Publică a municipiului Chișinău se va întruni în ședință

10:18 | 21.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Primarul municipiului Chișinău a cerut convocarea ședinței Comisiei de Sănătate Publică, transmite MOLDPRES.

Ion Ceban a declarat astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipale, că a efectuat o vizită inopinată în mai multe instituții de alimentație publică, unde a constatat că nu sunt respectate normele de protecție împotriva infectării cu COVID-19.

În condițiile creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri de coronavirus, edilul a solicitat convocarea ședinței Comisiei de Sănătate Publică pentru a stabili mai multe reguli de protejare împotriva noului coronavirus în localurile și restaurantele din capitală.

Ceban a declarat că au fost purtate discuții cu reprezentanții sectorului HORECA pentru interzicerea petrecerilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă, dar nu toți administratorii de restaurante sunt receptivi la solicitările administrației municipale.

Comisia de Sănătate Publică ar putea interzice în mod oficial, sărbătorirea sfârșitului de an în localuri și restaurante și ar putea introduce regulamente noi de comportament pentru reducerea infecției de coronavirus.

img20010133

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!