ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prima hală din ţară de tratare cu inhibitori a îngrășămintelor azotoase a fost deschisă în raionul Leova

14:30 | 21.12.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Prima hală din ţară pentru tratarea cu inhibitori a îngrășămintelor azotoase a fost deschisă la finele săptămânii trecute în satul Tigheci, raionul Leova, transmite MOLDPRES.

Hala a fost construită de o Cooperativă de întreprinzător, iar primii beneficiari ai acesteia vor fi circa 150 de membri ai structurii. Suprafața totală a halei este de şase mii de metri pătrați și are o capacitate de stocare a materiei prime de şase mii de tone, precum şi a produsului finit - de circa trei mii de tone.

Potrivit Președintelui Cooperativei de întreprinzător Agrostoc, Igor Tagadiuc, datorită tehnologiei de producere moderne utilizate, îngrășămintele obținute vor fi de calitate superioară,  vor corespunde normelor Uniunii Europene, or acest lucru va permite exportul ulterior al acestora în țările UE.

„Îngrășămintele se încadrează în categoria EC Fertilizanți. Împreună cu partenerii din Germania vom produce fertilizanți de ultimă generație, utilizând tehnologii performante pentru sectorul agricol din țara noastră. Noii fertilizanți sunt mai puţin vulnerabili la impactul schimbărilor climatice, iar plantele vor avea acces constant la elementele componente pe o perioada de circa 90 zile. Totodată, fertilizanții nu au efecte nocive asupra sănătății umane. Ne dorim să obținem performanțe în lanțul tehnologic de producere agricolă în Republica Moldova. Este un pas important ce ne va permite să consolidăm eforturile pentru oferirea produselor calitative și eficiente, asigurând obținerea unor recolte înalte și profituri pentru fermieri”, a menționat Igor Tagadiuc.

Valoarea totală a investiției a constituit circa 50 de milioane de lei. Mijloacele financiare au fost folosite  pentru procurarea utilajului modern ce permite producerea îngrășămintelor conform standardelor UE, capacitatea de producere fiind de o mie de tone pe zi.

foto: MADRM

img20010142

img20010142

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!