ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șomerii care inițiază o afacere pot primi subvenții din partea statului

17:23 | 21.12.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă informează despre demararea procesului de înregistrare a cererilor pentru acordarea subvenției pentru inițierea unei afaceri, transmite MOLDPRES.

La această măsură pot aplica persoane cu vârsta de minim 18 ani, înregistrate cu statut de șomer la una din subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, care doresc să inițieze o activitate de antreprenoriat.

Scopul subvenției este de a compensa cheltuielile de înregistrare a întreprinderii, procurarea echipamentelor tehnologice, mașinilor, utilajelor şi instalațiilor de lucru, aparatelor şi instalațiilor de măsurare, control şi reglare, tehnicii de calcul, mobilierului pentru dotarea spațiilor amenajate. Subvenția se acordă pentru înființarea unei întreprinderi noi și crearea a cel puțin unui loc de muncă pentru șomerul beneficiar de subvenție.

Mărimea subvenției este în valoare de 50% din cheltuielile necesare inițierii unei afaceri, precum și pentru dotarea locului de muncă creat, dar nu mai mult de maxim 10 salarii medii lunare pe economie pentru anul precedent (73561 lei).

Pentru a putea aplica la acest program, solicitantul trebuie să depună o cerere de finanțare și formularul de aplicare care poate fi descărcat de pe site-ul oficial al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

foto: primul.md

img20010151

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!