ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sancțiunile pentru profanarea mormintelor au fost înăsprite

09:08 | 22.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Sancțiunile pentru profanarea mormintelor vor fi de astăzi majorate. Decretul de promulgare și legea pentru modificarea unor acte normative au fost publicate în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, de azi, profanarea mormintelor va fi sancționată cu amenzi de până la 47 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 de ore, sau cu închisoare de până la doi ani.

Totodată, Codul contravențional va reglementa în calitate de contravenție acțiunea de profanare a mormintelor. Sancțiunea contravențională, potrivit proiectului, va fi de până la 1 800 de lei.

Sursă: monitorul.gov.md

img20010159

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!