ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

09:07 | 22.12.2020 Categorie: Comunicate

Ministrul Lilia Pogolșa a avut o întrevedere cu directorul Institutului de Ecologie și Geografie, Maria Nedealcov

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa a avut astăzi, 21 decembrie, o întrevedere cu directorul Institutului de Ecologie și Geografie, Maria Nedealcov.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat: implementarea Programului național în domeniile cercetării și inovării, prioritatea strategică  „Mediu și schimbări climatice"; activitatea științifică și inovațională a subdiviziunilor Institutului de Ecologie și Geografie în cadrul proiectelor de cercetare pentru anul 2020; asigurarea unor programe de dezvoltare a instituției pe termen mediu și lung; cartografierea stării actuale a componentelor de mediu în baza sistemelor informaționale geografice etc.

Ministrul Lilia Pogolșa a apreciat efortul depus de echipa Institutului de Ecologie și Geografie pentru dezvoltarea domeniilor cercetării și inovării și consideră oportună susținerea activității cercetărilor realizate în cadrul acestui institut.

În context, directorul Maria Nedealcov a prezentat ministrului Lilia Pogolșa două lucrări realizate de Institutul de Ecologie și Geografie și editate cu susținerea financiară a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în anul 2020: „Schimbările climatice regionale" și „Atlas: Regimul termic și pluviometric din sudul Republicii Moldova".

Menționăm că principalele direcții de cercetare ale Institutul de Ecologie și Geografie sunt: dinamica şi evoluţia geo- şi ecosistemelor naturale şi antropizate în context local, regional şi transfrontier; elaborarea sistemului geoinformaţional de mediu şi de resurse naturale și monitoringul integrat de mediu şi reconstrucţia ecologică.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!