ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șoferul care a accidentat mortal trei persoane la Orhei a fost condamnat la opt ani de închisoare

09:42 | 22.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Șoferul care a urcat beat la volan și a provocat un accident rutier, soldat cu decesul a trei persoane în satul Piatra, raionul Orhei, a fost condamnat la opt ani de închisoare, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Procuraturii Generale, șoferului i-a fost anulat și dreptul de a conduce mijloace de transport. În plus, acesta a fost obligat să achite prejudicii morale și materiale de jumătate de milion de lei în beneficiul succesorilor părților vătămate, iar încă 12 mii de lei – în folosul statului pentru cheltuieli judiciare.

Accidentul a avut loc în noaptea de 18 iulie 2020, când bărbatul, în stare avansată de ebrietate, se deplasa pe strada centrală din satul Piatra la volanul unui autoturism. La un moment dat, acesta a ieșit în depășire intrând pe acostament, tamponând patru pietoni care veneau din sens opus. În urma impactului, trei pietoni, printre care și primarul satului Piatra, au decedat, iar a patra victimă s-a ales cu traumatisme grave, până în prezent fiind țintuit la pat.

Fiind audiat de procurori, conducătorul auto, în vârstă de 29 de ani, și-a recunoscut vina, declarând că în acea noapte se întorcea de la o petrecere. Imediat după accident, acesta a fost reținut și până în prezent se află în custodia statului.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!