ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a impus noi restricții

10:59 | 22.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău a interzis, în perioada 22 decembrie 2020 – 15 ianuarie 2021, desfășurarea evenimentelor și ceremoniilor festive cu ocazia sărbătorilor de iarnă în localuri și restaurante. De asemenea, sunt interzise toate acțiunile artistice și distractive, dansurile și concursurile, alte genuri de divertisment în contextul sărbătorilor de iarnă, transmite MOLDPRES.

Comisiei Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a publicat o hotărâre prin care a menținut starea de urgență în sănătatea publică în baza indicatorilor nivelului dc risc al transmiterii virusului SARS-CoV-2. În același timp, în scopul prevenirii infecției de COVID-19, a interzis desfășurarea ceremoniilor festive cu ocazia sărbătorilor de iarnă în localuri și restaurante și desfășurarea unor acțiuni artistice ori distractive.

Locuitorii municipiului Chișinău sunt atenționați cu privire la interzicerea și montarea/utilizarea instalațiilor de iluminat ornamental cu defecțiuni sau cu improvizații artizanale, în scopul prevenirii incendiilor și accidentelor tehnogene. De asemenea, chișinăuienii sunt îndemnați să utilizeze cu maximă prudență artificiile și petardele pentru divertisment în perioada sărbătorilor de iarnă.

Totodată, Piața Centrală va avea un grafic de lucru modificat. Astfel, zilele 28 decembrie și 4 ianuarie se declară zile lucrătoare, iar 2 și 8 ianuarie - zile sanitare.

foto: chisinau.md

img20010171

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!